8/24/2013

Tomaatit vs. Eeva - 1-0

Ehkä se pitää tunnustaa: ei ole minusta tomaatinkasvattajaksi. Istutettiin siemenet jo helmi-maaliskuun tienoilla ja pontevia taimia jaettiin lähipiirillekin pitkin kevättä. Nyt elokuun lopulla ensimmäinen (1) tomaatti alkaa olla punainen. Jos hyvin käy, niin toinenkin saattaa olla kypsä ennen yöpakkasia. Raakileita sen sijaan riittäisi vaikka kokonaisten tomaattikarkeloiden pääruuaksi eli jotain lie mennyt pieleen taimien sijoittelussa, lajikkeessa tai planeettojen asennoissa.

Muistutus ensi vuodelle siis: vähemmän tomaatteja, enemmän papuja ja perunoita (tai kasvihuone, joka voisi antaa vähän toivoa tomaattisadolle).

Onneksi kaikkea muuta piisaa sekä ruuaksi että herkutteluun. Koiruuksillekin maistuvat ainakin kurkut ja vadelmat. Luumutkin ovat ihan juuri kypsiä. Vielä kun keksisi mistä saisi lisää mansikoita pakastimeen, koska nyt elokuun lähestyessä loppuaan, olen kohta popsinut puolet talven varalle pakastetuista mansikoista napaani. Mutta toisaalta, ehkä sitä voisi olla hurjempiakin paheita näin mahapoikasta kasvatellessa, kuin mansikat, vadelmat ja avomaankurkut (ja kaakao, jota menisi päivässä litroittain).


2 kommenttia:

 1. Ennen yöpakkasia kannattaa ottaa ne vihreät tomaatit sisälle - ne kypsyy niinkin, tosin ei yhtä hyvän makuisiksi, mutta kuitenkin! :)

  Tää blogi on muuten tosi sympaattinen, tykkään kamalasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos! :) Ja pitää tosiaan muistaa ottaa sisälle ajoissa, etten vaan viivyttele toiveikkaana sinne pakkasiin saakka. Tänään myös kuulin, että olisi varmaan pitänyt leikata pensaiden latvoja vielä loppukesästäkin, että tomaatit olisivat jaksaneet kypsyä. Ja nyppiä kukkia pois. Ensi vuonna sitten.

   Poista