8/20/2013

21+2

21+2 on raskausviikkojen määrä nyt. Tosin aikaa on vaihdettu neuvolakorttiin jo kolmesti (aina ultran jälkeen), joten itsellä onkin se ajatus, että muksu syntyy tänä vuonna - ellei sitten mene seuraavalle (LA vaihdellut välillä 24.12.-31.12.). Kuulemma niillä ei ole tapana sisällekään jäädä asustamaan, joten ei liene päivän päälle tuo saapumisaika.

Mutta kamalan nopeasti kulkevat viikot! Hobitti sisällä painaa jo suunnilleen keskimääräisen jauhelihapaketin verran ja pituuttakin on jo puolet siitä, mitä tulee syntymän aikaan olemaan. Tomerasti se jumppaa mahassa ja tekee kuulemma hengitysharjoituksia lapsivettä hörppien. Saman veden, johon se pissaa. Vain vähän ällöä. Jumppa alkaa aina, kun asetun aloilleni, mutta ei tunnu kuulemma vielä ulospäin.

Raskaus on ollut minulle alusta saakka helppo. Tai ainakin helppo siihen nähden, millaisia tarinoita olen kuullut tai lukenut muiden raskauksista. Oireina minulla lähinnä väsymys, johon auttaa lepo. Muutoin kasvattelen vain mahaa ja pidän itsestäni huolta. Kömpelömmäksi muutun koko ajan, mutta se jaksaa toistaiseksi vielä vain naurattaa. Katsotaan sitten, kun en oikeasti kampea enää itseäni sohvalta ylös.

Vierashuoneen seinälle ripustettiin iskän tuoma maailman kartta. Siinä on Siam, Sosialististen Neuvostotasavaltojen liitto sekä Ranskan Länsi-Afrikka. Minun laskujeni mukaan kartta olisi siis 1939-lukua varhaisempi. Kaikkia maita en kyllä ole tarkistanut, että pitääkö tuo paikkaansa. Komea se joka tapauksessa on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti