1/12/2013

Hiljaista muuttoa

Muuton kanssa ei ole kiire. Siltikin jokaisen kaupunkireissun myötä taloon ilmestyy enemmän ja enemmän omia esineitä vanhalta asunnolta.

Nyt olohuoneeseen on tuotu jo mattoja. Lattialle toinenkin patja (sänkyä vielä odotellessa). Lipaston päälle vanha, toimiva putkiradio. Ja kaverilta saatu, vanha sinkkisanko päätyi pikkutakan viereen tuhka-astiaksi. Kaikessa karuudessaan se on minusta pestynä kaunis. Ja ennen kaikkea ehjä.

Paljon on kuitenkin vielä remonttia edessä ennen kuin taloon pääsee kunnolla asettumaan kodiksi. Sähkötyöt ovat vasta alkamassa. Pesutilojen laatoittaja tulee hommiin kuun puolivälin tienoilla. Seiniä pitää maalata ja huoneita listoittaa ennen kuin kirjahyllyt voi tuoda sisään. Tehdään silti pientä pesää tänne jo tässä vaiheessa, niin on mukavampi viettää arkea kaiken keskeneräisen keskellä.

Mielessä vilisee kamalasti suunnitelmia talon ja pihan suhteen! Pihasta pitäisi vain alkuun saada hyvä ilmakuva, jonka päälle voisi kerätä ensin kevään ja kesän tullen ylös kaikki nyt tontilta löytyvät puut ja pensaat. Ja alkaa sitten siitä rakentamaan uutta suunnitelmaa vanhaa kasvillisuutta tukena käyttäen. Luumuja ja viinimarjoja täältä löytyy jo. Pitäisi saada vielä pari omppupuuta ja karviaisia. Herneitä ja tomaattia. Ehkä pieni perunamaa. Ainakin monipuolinen yrttipuutarha... Mutta ensin kuitenkin vissiin pitäisi jaksaa odotella talven yli kaikkea tuota. Onneksi tekemisestä ei ainakaan tule puute tässä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti