1/12/2013

Aurinko!

Viimein aurinkoinen päivä! Aurinko paistaa ikkunasta näkyvien peltojen yllä, kuistin ulko-ovi on kuurankukissa, koira nukkuu sohvalla kyljessä kiinni ja mukissa on tummaa kahvia luomusoijajuomalla. Elämää.

Tänään jatketaan myös hiljakseen talolla puuhastelua tekemällä polttopuita näiden pakkaspäivien varalle. Jo nyt remontin aikaan syntyneestä rakennusjätteestä tuli kuutio polttopuuta. Ihania nämä vanhat talot, joissa kaikkea ei ole pilattu muoveilla, liimoilla ja muulla jätteellä, jonka hävittäminen käy työstä. Suurin osa tarpeettomasta tavarasta menee nyt uusiokäyttöön tai takkaan. Talteen on laitettu vanhat listat, lampunkuvut, hienoimmat lankut teksteineen sekä satunnaisia palasia vanhoja tapettikerroksia, joista teen paljastuneille hirsiseinille tauluja. Tänään myös verkotetaan viiriäishäkki kuistille tipuja odottelemaan. Ja minä siivoan kuistin.

Pari päivää sitten keräsin myös talosta kaikki työkalut samaan huoneeseen ja lajittelin ne. Löytöinä muun muassa noin 150 poranterää, yli 50 ruuvimeisseliä ja satoja muita työkaluja. En sano mitään. Turussa olevat työkalulaatikot puuttuvat vielä kokoelmasta. Hankalimmat tapaukset lajittelin laatikoihinsa työnimillä "ohuet ja pitkulaiset asiat" sekä "valkoiset, ehkä sähköihin liittyvät asiat". Päästä humanisti asialle. Nyt ei kuitenkaan tarvitse enää todeta, että talossa ON kuusi vasaraa, mutta yhtäkään ei löydy silloin, kun sitä tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti