9/22/2013

Omppuja, omppuja!

Tänään käytiin viimein luvallisissa omppuvarkaissa ja kotona keittelin muutaman tunnin hellan ääressä soseita. Ihania makeita, kirpeitä, pehmeitä, rouskuvia, kaikenlaisia omppuja sekaisin. Ja vain vähän sokeria, koska minä tykkään puuron kanssa vähän kirpeämmästä soseesta - ja sokeria voi aina lisätä myös lautaselle.

Omput keitin yksinkertaiseen tapaan kattilassa pienessä vesitilkassa paloiteltuna (kuorineen, huonot kohdat poisleikkattuna), soseutin sauvasekottimella ja laitoin pakasterasioihin. 11 litraa omppusosetta tuli ja loput käyvät huomenna mehumaijan kautta.

Jos olisin (iso ja viisas ja) aikaansaapa, tekisin sellaisen nettisivuston, jossa etsitään ja lahjoitetaan omppuja. Tuolla kylillä ajellessa meinaa itkettää, kun omput mätänevät puihin ja nurmikoille, vaikka niille varmasti olisi ottajia. Varmasti satoja kiloja mätiä omppuja kohdattiin tänäänkin ajellessa. Onneksi myös tyhjäksi putsattuja omppupuita ei-kenenkään-maalla, joita selvästi oli osattu hyödyntää oikealla tavalla. Pitäisi saada vain vielä kotipihojen ylijäämäomput ja omppuja kaipaavat kaupunkilaiset kohtaamaan toisensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti