7/15/2013

Mansikkakarkelot

Parhaani yritin ja söin mansikoita niin paljon, kuin sielu sietää (ja maha vetää italialaisen jäätelön kera). Apureina kaksi koiruutta sekä mies. Ja silti jäi vielä 15 litraa pakastimeen saakka. Vuosi vuodelta tässä muuttuu huonommaksi, eikä tänä vuonna tullut edes paha olo. Säälittävä näytös.


Illemmalla kuistilla kökötti lintu, joka oli varmaankin lentänyt päin ikkunaa. Olin jo menossa päättämään sen päiviä (sen verran kurjalta linnun olo näytti), mutta mies otti sen käteensä ja hetken jo näytti, että otus siitä virkoaa. Lopulta lintu kuitenkin uuvahti ja päätti luovuttaa. Ei ehditty laittaa edes pahvilaatikkoa kuistille pienelle toipilaalle.2 kommenttia:

 1. Surullista.

  Minä menin muutama viikko sitten meidän vintille ja ihmettelin, kun lattianrajasta kuului tirskutusta. Pieni surkea linturääpäle se siinä katseli minua ja komensi.

  Se oli pudonnut pesästä, joka sijaitsi seinässä, katonharjassa. Pesän alla lattialla oli kaksi kuollutta poikasta. Nostin tyypin pakasterasian avulla takaisin tyhjään pesään ja nidoin aaltopahvia esteeksi, ettei se enää tippuisi väärälle puolle.

  Sydän oli ihan päreinä, kun pesä näytti niin hylätyltä. Arvelin kaverin nääntyvän sinne hyvin pian.

  Mutta seuraavana päivänä huomasin, miten äitilintu lensi edestakaisin ja kuskasi ruokaa pienelle. Meinasin alkaa itkeä - niin hyvältä se tuntui.

  VastaaPoista