1/20/2018

Talvihorros on ohi

Talvihorros on ohi. Ei kyllähän minulla itselläni, mutta meidän kreikanmaakilpikonna päätti lopettaa horroksensa kahden kuukauden torkkumisen jälkeen. Oikeasti tämän päätöksen teki Caruna, joka päätti pakkaspäivänä järjestää huoltokatkoksen tälle alueelle. Tuon päivän aikana talon sisälämpötilat laskivat +9 asteeseen ja samalla eläinhuoneen jääkaappi +2 asteeseen, mikä on kilpikonnan horrokseen jo liian kylmä. Nostettiin Arttu sitten sisätiloihin tavalliseen jääkaappiin, missä oli +8 astetta. Artun mielestä tämä oli jo niin lämmin, että seuraavana päivänä konna odotti jo kaula pitkällä boxissaan ruokaa.

Kahden kuukauden horros Artulle nyt kuitenkin tuli ja se on ihan hyvä horros pienelle konnalle! Horros näille maakilppareille on tärkeää järjestää tasaisen kasvun vuoksi. Painokaan Artulla ei laskenut horroksen aikana kuin 0,4 grammaa. Nyt alkaa sitten kesäkauteen tankkaaminen ja auringonvalon odottelu.

Kotiin on tullut myös lisää pupuja taas, mutta nyt aletaan etsimään osalle uroksista jo uusia koteja. Rescue-kaneja tuntuu olevan liikkeellä nyt mahdottoman paljon (pahimmillaan näitä on nyt löytynyt ulkoa vapaaksi päässeinä/päästettyinä) ja etenkään kaikille uroksille ei ole meillä tilaa tai käyttöä. Minulle voi laitella viestiä, jos jollain on poikapupun mentävä kolo kotona täällä Varsinais-Suomen alueella! Isoja nämä kaikki ovat (3-5 kg), mutta ovat kaikki kasvattaneet talviturkin eli pärjäävät myös ulkotiloissa vaikka tallikaneina, jos suojaa, ruokaa ja sulaa vettä löytyy. Kilttejä ja kesyjä nämä ovat jokainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti