11/05/2013

DIY-päivä

Liitutaulutarra. Heti kun sitä ensimmäisessä blogissa näin, tiesin, että tulen kopioimaan idean surutta. Viimein Nurinpäin-blogissa oli niin hieno idea, että se oli pakko toteuttaa itsekin: liitutaulu tehtynä vanhoihin ikkunanpokiin. Meillä kun talosta löytyy useammat vanhat ikkunat varastoista, ja tämä liitutaulutarra ei ole pysyvä ratkaisu, joten vanhojen ikkunoiden uusikäytön ei tarvitse olla lopullinen ratkaisu - teipin voi poistaa ikkunan pinnalta sitten, jos siltä joskus tuntuu.

Joka tapauksessa tänään valmistui iso liitutaulu lastenhuoneeseen! Tarvikkeina vain vanha ikkuna, liitutaulutarraa 45 cm x 200 cm rulla, puhdistusainetta pinnoille, IKEA Family -kortti (tarpeeksi tukeva tarran silittämiseen) sekä liituja leikkimiseen. Sekä näemmä huonoja kuvia hämärässä keinovalossa otettuna.

Ensin puhdistettiin ikkunan pinnat (tosiasiassa minun piti tehdä tämä projekti ihan yksin, mutta ovelasti ujutin sen illalla pöydän ääreen ja pyysin miehen avuksi - lopulta olin ihan tiellä koko hommassa ja seurasin vierestä miestä, joka on tehnyt muun muassa autoteippauksia aiemmin) sekä siloiteltiin kortilla tarra ikkunan pintaan ruutu kerrallaan.


Sitten oltiin jo valmiita - ja piirreltiin kukkia ja mehiläisiä. Nopea, helppo ja silti näyttävä projekti! Huomenna mallataan liitutaulu vielä paikalleen lastenhuoneen seinälle. Yritän samalla ottaa parempia kuvia, jos tuolta ulkoakaan tulee yhtään sen enempää valoa. Sadetta ja sumua oli ainakin tämä päivä.


Jämäpaloista ilmestyi mm. liitutauluhirvi jääkaapin oveen vapaalla kädellä piirrettynä ja leikattuna. Tähän niin jää koukkuun. Vielä jäi iso kasa pientä silpettä, josta voi tehdä etikettejä lasipurkkeihin tai jotain muuta mukavaa, kunhan seuraava inspiraatio iskee.


6 kommenttia:

 1. Jo tuli hieno! :) Minä en edes hoksannut käyttää mitään korttia tasoittamiseen, nerokasta. Olisipa minullakin noin taitava vapaa käsi, jolla piirtää noin upeasti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään tuota korttia olisi ensimmäisenä älynnyt käyttää, mutta onneksi homma delekoitui osaavampiin käsiin ;) Menikin sitten tosi nopsaa ja näppärästi koko homma. Nyt vaan tekee mieli laittaa tuota tarraa ihan joka paikkaan....

   Poista
 2. "Vapaalla kädellä" wOOt.. ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toki nyt kattelin googlen kuvahaulla mallia! :D Ja kiitos. Silhuettikuvat on muutenkin ihania <3

   Poista
 3. Hei! Sulle on haaste mun Vuodenaikatalo-blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Kirjoittelenpa pian vastauksen siihen :) Ja näemmä jään seuraamaan samalla blogiasi!

   Poista