2/26/2013

Kevät, papuja ja napakelkka

Kevät se on! Sen kerran kun muistaa laittaa ajoissa kasvimaan antimet itämään, niin ne normaalin muutaman viikon sijaan pomppaavat täyteen kasvuun kahdessa päivässä! Papuja, kurpitsaa, herneitä, retiisejä, purjoa ja maissia kasvaa ikkunalaudoilla niin, ettei pian ulos näe. Onneksi on iso kuisti, jonne herkut voivat muuttaa pian kevättä viettämään. Tänä vuonne taidamme yhden sadon sijaan korjata kaksi tai kolme satoa, jos kasvuvauhti on tämä.

Kevät on tullut taloon muutenkin. Oma mieli haikailee aina vaan kirkkaampia värejä mattoihin, lakanoihin ja lamppuihin. Ihania retrolamppuja tulikin tuliaisina omilta vanhemmilta mummon vanhalta asunnolta ja lapsuudenystävältä, joka mailissa kysyi kotia keltaiselle (jo kerran hylätylle ja pelastetulle) lamppuvanhukselle samalla, kun tunnusti lukevansa blogia :) Kiitos Anna!

Moskullakin on kevättä rinnassa. Ei kuitenkaan niin kuin uroskoirilla normaalisti (lapsi ei nosta vieläkään jalkaa eikä ymmärrä mitään merkkailun päälle), mutta ulkona on riekuttu sydämen kyllyydestä. Energisen koiran juoksuttamiseen löydettiin myös ihmisille lysti keino - napakelkka! Pikaisella geoeventtireissulla Harjavallassa löydettiin napakelkka Suomen Ladun majalta ja siinä sitten pyörittiin niin ihmiset kuin elukkakin. Ihmiset tosin luovuttivat ajoissa syystä, että ei kestä aikuisen ihmisen pää enää sellaista menoa. Harjoittelun puutetta.

Blogihiljaisuuden kaula on nyt katkaistu ja elämä palaa tutuille raiteilleen. Remonttikuulumisia lisää luvassa, kunhan remontti etenee. Nyt aika juoksee vielä hetken uuden työn opettelun ja arjen parissa.
6 kommenttia:

 1. Mosku on komea koira, kiva olisi kuulla sen touhuista lisää :)

  VastaaPoista
 2. Mosku on kyllä komia lapsi! Pitääkin kirjoitella nyt enemmän Moskun touhuista, kun alkaa ensimmäiset synttäritkin lähestyä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia jälleen. Nopeestippa on rehut lähteneet itämään.
  Ps. Sulle ois haaste blogissani http://sar-q.blogspot.fi/2013/02/haaste-11-asiaa.html ;)

  VastaaPoista
 4. Löysin tänne ihan sattumalta ja kiinnostuin kasvatuksistasi. Kasvatatko retiisejä ihan sisätiloissa ja miten se onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä mitään hajua! :D Eli nakattiin siemenet idätysastioihin ja aloivat siinä kasvamaan. Taimimullassa. Tietoa ei siis lähinnä ole, miten edetään noiden kanssa. Parasta olisi varmaan niille isompi laari tai parvekekukka-astia seuraavaksi. Ja lisälannoitus pian. Mutta ihan kokeilua tämä on meillä eli nakataan siemeniä multaan ja laitetaan idätyspurkit ikkunalle - seuraillaan sitten mitä sieltä nousee ;) Myöhemmin selvinneet kasvit kuistin kautta pihalle laatikoihin.

   Poista
 5. Selvä :) Olisi kiinnostavaa kuulla, miten kasvatus etenee.

  VastaaPoista