6/20/2014

Viirutiput viimein kotona!

Nyt ne saatiin kotiin - nuo pienet viirulinnut! Geokätkökavereiden kyydissä matkasivat Valkeakoskelta pitkään odotelleeseen häkkiin neljä 6-viikkoista viiriäistä. Ihania, pieniä, virkeitä lintuja! Heti olivat tonkimassa ja tutkimassa uutta kotia. Ja ihan sylikesyjä lintuja nämä. Ainakin, jos tarjoilee matoja ennen sylittelyä. Iän puolesta odotellaan munia jo lähiaikoina.

Kasvattajalta kotiin tuli nyt kaksi kanaa ja kaksi kukkoa. Kukot ovat samasta poikueesta ja ovat tähän saakka viihtyneet samoissa tiloissa, mutta voi olla, että toinen päätyy vielä pataan myöhemmin. Joka tapauksessa jossain välissä lisäillään sitten kanamäärää, kunhan saadaan isompia ulkoilutiloja aikaiseksi.

Ihana yllätys oli myös se, että jokainen lintu on ihan omanvärisensä. Olen yhdellä vanhalla työpaikallani hoitanut isompaa viiriäisparvea aikanaan, eikä siellä erottanut laisin yksilöitä toisistaan, koska ne olivat niin samannäköisiä keskenään. Nyt jokainen lintu on kuitenkin ihan omanlaisensa selkeiden värien ja kuvioiden ansiosta, joten näille vissiin pitäisi nyt nimetkin keksiä. Ja lastenhuoneen remontti koki pahan kolauksen, koska seinien maalaamisen sijaan aika on kulunut nyt lintuja ihmetellessä. On ne veikeitä ja mahtavan sosiaalisia kavereita.

1 kommentti:

  1. Kotihäkki täällä näyttää vähän vajaalta, mutta eiköhän siihen totu :) ihanaa, että nämä pääsivät hyvään kotiin :) terveisin keinoemo Valkeakoskelta :D

    VastaaPoista