12/26/2013

Patalappuja ja seesteisiä aamuhetkiä

Rauhallinen, hämyisä aamu. Mies on jossain metsässä peurapassissa ja me Rellun kanssa otetaan rennosti kotona. Mosku on edelleen appivanhemmilla joululomalla - ansaittua, jakamatonta huomiota saamassa. Rellu tekee samaa täällä ja saa aamupalansakin lattialle piiloteltuna, jotta voi käyttää nenäänsä ja aivojaan välillä myös kotioloissa.

Minä huomasin joulua ennen akuutin patalappupulan kotona. Piparipellitkin nostettiin uunista keittiöpyyhkeiden avulla ja sormet poltettiin moneen kertaan. Koko talossa oli vain yksi patalappu ja sekin on aina tulisijan luona halkolaatikossa, jotta uunin kuuman luukun saa auki puiden lisäämistä varten. Siksipä eilen kaivoinkin esille taas lankakerien loppuja ja aloin virkkaamaan patalappuja omaan keittiöön.

Patalappuohjeena tämä helppo ja mukava ohje AMSi handmade -blogista. Suurimpana erona se, että paksujen lankojen vuoksi jouduin lopettamaan virkkaamisen jo 8. kerrokseen (ja soveltamaan viimeisen kerroksen + reunan saavutettuun silmukkamäärään), koska lappujen halkaisija olisi kasvanut muuten liian suureksi.

Koti-inspiraatiota olen kaivanut myös joululahjakirjasta (tekemistä on pakko keksiä, sillä nämä vauvanodottelupäivät ovat pitkiä!), jossa paneudutaan vanhojen talojen omalaatuiseen sisustukseen. Nyt haluan tassuammeita ja lampaantaljoja (lisää) tännekin taloon. Taitavat vaan nuo tosielämän realiteetit rajoittaa näitä haluja hetken aikaa - kylpyhuoneeseen kun ei ammetta nykyisellään mahdu ja koirat pelkäävät (ihan tosissaan) jo lapsen vaunuihinkin saatua lampaantaljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti