3/01/2013

Haaste: 11 asiaa

Sain Sarkun Maailmalla -blogista haasteen, joten se olkoon nyt ensimmäinen haastetehtävä, johon tässä uudessa blogissa vastaan!

Haasteen säännöthän ovat:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
Eli pitkä kirjoitus tulossa! Höystän tekstiä muutamilla kuvilla NYC:in reissulta parin vuoden takaa, kun niitä kuvia en tänne ole ehtinyt vielä laittaa.
Alkuun 11 asiaa itsestäni:
1. Olen Eeva. Arkeologi, avovaimo, Mosku-koiran mamma.

2. Rakastan matkustamista. Koen silti, ettei matkan tarvitse viedä kauas ollakseen seikkailu.
3. Elän onnekseni miehen kanssa, joka ajattelee aivan samoin seikkailuista kanssani. Arjesta tulee juhlaa, kun voi pakata repun ja karata laavulle grillaamaan kesken arkiviikon tai hetken mielijohteesta nousta autoon ja ajaa Pohjois-Norjaan muutaman päivän vapailla ilman sen suurempaa suunnitelmaa tai päämäärää.
4. Haluaisin oppia valokuvaamaan kunnolla. Kuvaan paljon ja onnistunkin vahingossa välillä, mutten oikeasti ymmärrä tekniikasta mitään - ja olen liian kärsimätön opettelemaan. Haaveena onkin joskus mennä valokuvauskurssille, jossa minut pakotetaan oppimaan ne kaikki perusasiat, jotka haluaisin tietää ja osata oikeasti.
5. Olen hyvin onnellinen tässä ja nyt. Sydän on silti täynnä haaveita, jotka aion vielä joskus toteuttaa.
6. Haluan esimerkiksi ajaa Trans-Siperia junaradan läpi kiireettä Siperian kyliin ja kansoihin tutustuen. Ja tulla takaisin Mongolian kautta - edelleen kulttuurien kohtaamisista nauttien.
7. Haluan muutaman muksun (ihmislapsia siis - Moskussa on eläinmuksua nyt tarpeeksi).
8. Haluan tehdä pidemmän pätkän vapaaehtoistyötä jossain aivan vieraassa ympäristössä.  Vaikkapa Afrikassa suurpetojen parissa tai Intiassa ihmisten parissa. 
9. Haluan myös päästä joskus takaisin Sarajevoon ajan kanssa.
10. Haluaisin myös kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirjan. Ja kirjoittaa tietysti upean, sykähdyttävän ja nerokkaan seikkailukirjan myös aikuisille. En vain pääse koskaan kirjoittamisessa muutamaa sivua pidemmälle, kun kyllästyn aiheeseen (ja mietin jo seuraavaa), joten lastenkirja on ehkä realistisempi vaihtoehto.
11. Kaikkein eniten haluan kuitenkin elää tätä omaa, rakasta arkea kotona oman lauman kanssa :)
Ja sitten vastauksia Sarkun minulle antamiin kysymyksiin:
1. Alkuperäinen motivaatiosi alkaa kirjoittaa blogiasi?

- Entisenä kirjojen suurkuluttajana olen muutaman viimeisen vuoden aikana lukenut ihan hirmuisen määrän erilaisia blogeja kirjojen sijaan. Blogeissa on parhaimmillaan aivan mielettömän hienoja tarinoita erilaisista elämänkokemuksista ja tapahtumista elämänmakuisilla kuvilla höystettynä. Formaatti miellytti ensikokemuksista lähtien ja jossain vaiheessa, kun tuli ajankohtaiseksi kertoa matkatarinoita maailmalta kotoväelle, oli blogin perustaminen luonteva ratkaisu.

2. Missä näet itsesi tasan vuoden päästä?
- Nyt olen kyllä tylsä, mutta niin isoja muutoksia on takana, että vuoden päästä olen toivottavasti juuri tässä missä parhaillaankin olen! Eli ihanassa talossa, ihanassa työpaikassa ja ihanien ihmisten (ja elukoiden) ympäröimänä. Yhtä onnellisena kuin nyt.

3. Jos saisit olla ammatiltasi ihan mikä vain eikä tarvitsisi huolehtia siitä, että sitä tarvitsisi millään tavalla opiskella tms., mitä haluaisit tehdä työksesi?
- Freelance-journalisti ilman deadlineja ;) Eli matkustaisin, valokuvaisin ja dokumentoisin maailmaa lähellä ja kaukana. Seikkailisin ja kirjoittaisin kaikesta näkemästäni. 

4. Turhin muoti-ilmiö kautta aikain ja miksi?
- Mikään muoti-ilmiö ei ole turha! Ihmiset ovat juuri niin absurdeja ja kohtuuttomia kaikessa mitä tekevät, että muoti kuvastaa vain hienosti yhteiskuntaa ja maaliman menoa - ja toimii oman aikakautensa peilinä. Ihminen on outo elukka.

5. Unelmiesi häämatkakohde?
- Joku karu ja kaunis luontokohde. Vaikka valasretkimatka Islantiin.

6. Onko sinulla jokin tietty toistuva uni tai unissa oleva teema?
- Ennen näin unissa jopa "jatkosarjoja" eli aina samoihin tapahtumiin liittyviä uusintoja ja niihin nivoutuvia uusia tarinoita. Nykyään taidan nukkua niin sikeästi, etten jaksa yöllä nähdä uniakaan. Painajaisia en kuitenkaan näe juuri koskaan.

7. Jos saisit matkustaa aikakoneella, minne menisit?
- Arkeologina ehdottomasti kivikaudelle tai jonnekin ihmisen alkuaikojen hämäriin, josta on hyvin hankala saada varmaa tietoa nykytieteen keinoin. Näkemästäni kirjoittaisin väitöskirjan - jos sen sillä viimein saisi valmiiksi saakka... ;)

8. Viimeisin lukemasi kirja ja lyhyt arvostelu siitä?
- Huh. En saa millään päähäni viimeistä lukemaani kirjaa. Tänä talvena niitä on tullut luettua ehkä kymmenkunta (mikä on todella vähän normaaliin tahtiini verrattuna). Parhaiten mielessä on nyt Merja Mähkän Ihanasti hukassa ja kuinka sieltä pääsee pois eli päiväkirjanomainen matkakirja Merjan seikkailuista maailmalla. 

9. Merkkarit - mitä muistoja se tuo sinulle mieleen?
- Merkkarit on herkkua! Varhaisimpana muistona Kuopion Päivärannan R-kioski (talossa, jossa nykyään eläinlääkäri) ja irtokarkkipussit. 

10. Kumpi oli ensin, muna vai kana (perustelut)?
- En uskalla miettiä tätä liikaa. 

11. Jaa jokin arki-illan perushelppo, nopea mutta maistuva ruokaresepti.
- Lämpimät voileivät. Liian usein meillä iltaruokana. Ohje: Leipä + mitä tahansa kaapista löytyvää sisältöä + liikaa juustoa. Uuniin sopivaksi aikaa ja nam.
Ja sitten ne 11 omaa kysymystäni (vaikka uskoisin, että lähes kaikki lukemani blogit on jo haastettu tähän jossain vaiheessa!):
1. Unelmien matkakohteesi? Eli se elämäsi matka, jonka haluat vielä joskus tehdä.
2. Eksoottisin ruoka, jota olet koskaan syönyt.
3. Jos sinulla olisi voimaeläin, mikä se olisi/on?
4. Jos sinun pitäisi muuttaa vuodeksi pois Suomesta (tai muusta tämänhetkisestä kotimaastasi), niin minne muuttaisit?
5. Ensimmäinen OMA lp/cd/kasetti, jonka olet omistanut?
6. Lempiyhtyeesi ajalta, kun seurustelit ensimmäistä kertaa?
7. Lempiruokasi lapsena. Syötkö vielä?
8. Lapsuutesi lempikirja?
9. Maaliskuu alkoi. Joko on kevät vai onko kevät vasta tulossa? Mikä tekee kevään?
10. Ensimmäinen "kesätuoksu" eli mistä tuoksusta tiedät, että kesä on tullut kaupunkiin?
11. Mikä on jännittävin/erikoisin asia, mikä sinulle on jonkun seikkailun/matkan aikana sattunut?

Ja koska oikiasti uskon, että lähes kaikki lukemani blogit on tähän haastettu, haasteen saa napata itselleen kuka vaan :) (+ Luen liian vähän blogeja, joilla on alle 200 lukijaa ja olin liian laiska selaamaan nyt kaikkia läpi tuon toivossa!)

3 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä mukava lukea, varsinkin tuttujen ihmisten blogeista. :D Nuissa faktoissa voin muuten samaistua moneenkin, mutta oli siellä pari uuttakin asiaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Mäkin mietin keksisinkö kysymykset, vaikken ketään haastakaan, mutta olin sitten liian laiska :D

    VastaaPoista
  3. 4. Islanti tai Italia, en osaa valita :D. 5. Dingon Kerjäläisten Valtakunta (jos jotain lasten Hopotihoi-levyjä ei lasketa :D)

    VastaaPoista