8/28/2016

Taivalkoskella

Vähän vanhempia retkikuvia väliin. Noin kuukausi sitten juhlittiin miehen isoäidin syntymäpäiviä Taivalkoskella neljän sukupolven voimin. Pystytettiin oma telttaleiri järven rannalle, istuttiin iltaa kodan nuotiolla, kalasteltiin, rymyttiin hillasuolla, tehtiin paljon hyvää ruokaa tulilla ja nautittiin hienoista keleistä muutaman päivän ajan. Synttäripöytäkin katettiin ulos keskelle hillasoita.

Suomen upea etu nämä kota- ja laavupaikat, joiden hyödyntäminen on helppoa ja vaivatonta. Useissa paikoissa ovat nuotiopuutkin valmiina. Ihan erämaassa ei kuitenkaan nyt oltu, vaikka aika syrjässä kuitenkin, ja moni paikallinen kävikin kodalla meitä katsomassa kalastamaan mennessään. Melko rauhassa näillä paikoilla kuitenkin saa aina olla, elleivät tulisijat ole jonkun suositun retkireitin varrella. Toisaalta sääli, että käyttöä ei ole enemmän, mutta toisaalta ihan mukavaa kun omaa vuoroa ei tarvitse odotella muiden retkeilijöiden joukossa. Toisilla paikoilla kun saa olla päiväkausia näkemättä ketään, vaikka paikka olisi jonkun suuremman paikkakunnan kupeessa.

Reissun jälkeen tietysti tehtiin kotaan uudet nuotiopuut, siivottiin paikat ja jätettiin jallupullo veneeseen, jota joku ystävällinen natiivi meille lainasi päivien ajaksi, kun ei ollut itse kalastamaan silloin tulossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti